Recepty s All Plant Protein

Výtečné recepty!
NUTRILITE All Plant Protein můžete kombinovat s výtečnými recepty. Vyzkoušejte například rýžový nákyp s pistáciemi a rozinkami, čokoládový koktejl s hruškami a banány, citrusovou pěnu a mnoho dalších.

Rýžový nákyp s pistáciemi a rozinkami

Suroviny

  • 25 g dlouhozrnné rýže
  • 250 ml mléka (polotučného nebo plnotučného)
  • 1 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 10 g cukru krystal
  • 10 g rozinek
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 10 g posekaných pistácií
  • kousek másla

 

Pokyny

Vložte rýži do cedníku a propláchněte studenou vodou, dokud nebude voda čirá. Namočte rozinky do teplé vody. V nádobě s nepřilnavým a silným dnem přiveďte k varu mléko, přidejte rýži, snižte teplotu a nechte 15 minut vařit. Často míchejte, aby se rýže nepřichytila ke dnu nádoby.

Když je rýže uvařená, vmíchejte cukr, jednu lžíci proteinového prášku, okapané rozinky a skořici. Nandejte do menší misky a podávejte teplé.

Rýži můžete také podávat ve formě zákusku. Hrnec sundejte z ploténky a rýži nechte chvíli vychladnout. Malý plastový pohárek vytřete máslem, naberte rýži a upěchujte ji lžící, poté vyklopte na menší talíř. Posypte pistáciemi a podávejte.

Počet porcí: 1

Čokoládový koktejl s hruškami a banány

Suroviny

  • 1 menší hruška
  • 1 menší banán
  • 1 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 1 lžíce čokolády v prášku (5 g)
  • 120 ml mléka (polotučného nebo plnotučného)
  • mletá skořice/kakaový prášek na ozdobení

 

Pokyny

Oloupejte hrušku, odstraňte jadřinec a nakrájejte ji na kousky. Oloupejte a nakrájejte banán. Do mixéru vložte ovoce, přidejte jednu lžíci proteinového prášku, čokoládu v prášku a mléko a do hladka rozmixujte.

Nalejte do vysoké sklenice, poprašte mletou skořicí nebo kakaovým práškem
a podávejte.

Počet porcí: 1

Citrusová pěna

Suroviny

  • 1 červený grapefruit
  • 2 mandarinky
  • 1 limetka
  • 1 citron
  • 3 lžíce čirého medu
  • 1 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 3-4 jahody (40 g)

 

Pokyny

Omyjte a usušte jahody, nakrájejte na kousky a vložte do vysoké sklenice. Ostrým nožem rozkrojte grapefruit, mandarinky, limetku a citron a v odšťavňovači vymačkejte šťávu.

Šťávu nalijte do šejkru, přidejte med a jednu lžíci proteinového prášku. Důkladně promíchejte, šťávu nalijte do sklenic s jahodami a podávejte.

Počet porcí: 1

Tento nápoj můžete dle chuti také připravit s jinými druhy citrusů anebo přidat jiné ovoce, např. maliny, ostružiny, kiwi atd.

Čerstvý ovocný salát s drobenkou

Suroviny

  • 150 g čerstvého ovoce (oloupaného a bez jadřince, např. jablka, hrušky, hroznové víno, meloun, jahody, kiwi)
  • 1 pomeranč
  • 1 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 20 g hnědého cukru
  • 40 g křupavých müsli

 

Pokyny

Omyjte pomeranč, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Nakrájejte čerstvé ovoce na kousky a vložte do menší misky. Do další misky dejte jednu lžíci proteinového prášku, smíchejte s cukrem a pomerančovou šťávou, důkladně vyšlehejte, aby ve šťávě nezůstaly hrudky.

Šťávu nalijte na ovocný salát, posypte křupavými müsli a pomerančovou kůrou
a podávejte.

Počet porcí: 1

Palačinky

Suroviny

  • 1 vejce
  • 2 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 110 ml mléka (polotučného nebo plnotučného)
  • kousek másla

 

Pokyny

V misce do hladka ušlehejte vajíčko se dvěma lžícemi proteinového prášku a mlékem. Na kousek kuchyňského papíru položte máslo.

Rozehřejte pánev nepřilnavým povrchem na střední teplotu (průměr asi 10 cm). Až se nahřeje, lehce vymažte papírem s máslem. Do středu pánve vlijte malou naběračkou těsto, pánev sundejte z plotýnky a krouživými pohyby rozlijte těsto po celém dnu pánve. Dejte pánev zpět na sporák a palačinku nechte asi 40 sekund smažit.

Nekovovou stěrkou palačinku obraťte a nechte asi 20-30 sekund smažit. Poté vyklopte na talíř. Ze zbytku těsta připravte dalších 5 palačinek, vyklopte je na stejný talíř a podávejte.

Počet porcí: 6 malých (v průměru asi 10 cm) palačinek nebo 3 velké (v průměru asi 17 cm) palačinky

Palačinky podávejte dle chuti s džemem, marmeládou, medem, čokoládovo-oříškovou pomazánkou, zakysanou smetanou, tvarohem, ovocem atd.

Exotický koktejl

Suroviny

  • 1 menší zralý banán
  • 80 g čerstvé dužiny z ananasu
  • 1 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 200 ml kefíru
  • 3 vypeckované datle (plus jedna navíc na ozdobu)
  • 1 lžíce světlého medu

 

Pokyny

Vložte banán a dužinu z ananasu do mixéru a dohladka rozmixujte. Přidejte datle rozkrájené na kousky, proteinový prášek a med a rozmíchejte, dokud se vše nepropojí. Přidejte kefír a znovu mixujte. Nalijte do vysoké sklenice, a pokud chcete, podávejte s proužky nerozmixované datle.

Počet porcí: 1

Sendviče s červenou řepou

Suroviny

  • 4 plátky bílého toustového chleba (asi 11 x 11 cm) bez kůrky
  • 30 g pyré z uvařené červené řepy
  • 140 g krémového kozího sýra
  • 1 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • několik snítek pažitky
  • sůl a pepř
  • lístky rukoly na ozdobu

Pokyny

Pyré z červené řepy, sýr a proteinový prášek vložte do mixéru spolu se špetkou soli a pepře a rozmixujte dohladka.

Vzniklý krém rovnoměrně rozetřete na 3 plátky chleba, posypte nasekanou pažitkou a naskládejte na sebe. Čtvrtým plátkem chleba je zakryjte. Zabalte do potravinové fólie a vložte do lednice alespoň na jednu hodinu.

Vybalte těsně před podáváním. Naskládané chleby rozkrojte na čtvrtiny a každý díl ještě překrojte napůl tak, abyste získali osm vrstvených sendvičů. Sendviče poskládejte na talíř, ozdobte rukolou a podávejte.

Počet porcí: 2 až 4 (8 ks)

Crumble s ostružinami a červeným rybízem

Suroviny

  • 300 g ostružin
  • 200 g červeného rybízu
  • 4 lžíce jahodového džemu
  • 40 g mouky
  • 40 g mandlové mouky
  • 50 g hnědého cukru
  • 2 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 60 g másla

Pokyny

Troubu předehřejte na 200 °C. Ve velké míse smíchejte mouku, mandlovou mouku, hnědý cukr a proteinový prášek. Máslo rozkrájejte na malé části, přidejte k sypké směsi a ručně promíchejte, dokud se nevytvoří drobenka s velkými kousky.

Ovoce omyjte a osušte. Odstraňte z červeného rybízu stonky a plody rovnoměrně rozdělte do čtyř misek. V každé misce rozprostřete na ovoce jednu lžíci jahodového džemu a navrch přidejte drobenku. Pečte asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne a ovoce se nerozpeče. Podávejte teplé.

Počet porcí: 4

Bochánky se sýrem a jogurtem

Suroviny

  • 1 vejce
  • 100 ml řeckého jogurtu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 40 g mandlové mouky
  • 1 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 100 g nastrouhaného ementálu nebo jiného zralého sýra
  • sůl a pepř
  • semínka na posyp (dýňová, lněná, sezamová, kmín atd.)

Pokyny

Troubu předehřejte na 180 °C. Vyložte jeden plech pečicím papírem. Ve velké misce vyšlehejte vejce s jogurtem, přidejte prášek do pečiva, mandlovou mouku, proteinový prášek, špetku soli a pepře a nastrouhaný sýr. Když je těsto hladké, uformujte na pečicím papíře 15 bochánků. Každý bochánek posypte semínky a pečte dozlatova asi 15 minut. Nechte vychladnout.

Počet porcí: 4 až 6 (15 ks)

Pomazánka z džemu a mandlí

Suroviny

  • 120 g malinového džemu
  • 1 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 1 lžíce nasekaných mandlí
  • 4 plátky celozrnného chleba

 

Pokyny

Promíchejte džem s jednou lžíci proteinového prášku. Na pánvi s nepřilnavým povrchem opražte nasekané mandle dozlatova (asi minutu nebo dvě). Chléb otoustujte. Rozetřete džem na chléb, posypte praženými mandlemi a podávejte.

Počet porcí: 1 až 2

Můžete zvolit jakýkoli druh džemu. Pražené mandle můžete také nahradit nasekanými pistáciemi.

Horká ovesná kaše s hruškami a ořechy

Suroviny

  • 300 ml vody
  • 40 g ovesných vloček
  • 1 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 2 půlky kompotovaných hrušek
  • 4 vlašské ořechy
  • 1 lžička mleté skořice
  • hnědý cukr (není nutný)

 

Pokyny

Přiveďte vodu k varu, přidejte ovesné vločky, půl lžičky mleté skořice a jednu lžíci proteionového prášku, důkladně promíchejte a nechte po dobu jedné minuty přejít varem. Kaši nalijte do misky a nechte ji chvíli ustát. Přidejte nakrájené hrušky, posypte nasekanými ořechy a zbytkem skořice a podávejte. Pokud chcete, můžete přidat špetku hnědého cukru a ozdobit proužky pomerančové kůry.

Počet porcí: 1

Tuto kaši můžete připravit také s čerstvými hruškami. Malou hrušku oloupejte, zbavte jádřince a rozčtvrťte, zalijte vodou, přidejte jednu nebo dvě lžíce cukru a vařte do změknutí. Kaši můžete připravit také pomocí hruškového sirupu.

Chutné košíčky

Suroviny

  • 300 g tvarohu nebo žervé
  • 125 ml vanilkového jogurtu
  • 1 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 1 malá žlutá broskev (pokud je broskev velká, použijte jen půlku)
  • 8 malin
  • 2 makrónky nebo čokoládové sušenky
  • kakao v prášku na ozdobu

 

Pokyny

Dejte tvaroh a proteinový prášek do mísy a šlehejte, dokud není konzistence jemná a krémová. Přidejte vanilkový jogurt a gumovou špachtlí zapracujte do krému. Broskev oloupejte a vypeckujte. Nakrájejte ji na malé dílky a v mixéru rozmixujte. Rozdělte jogurtovo-tvarohový krém do dvou košíčků, na vršek nalijte broskvové pyré a jemně zamíchejte. Oba košíčky ozdobte čtyřmi malinami a jednou pokrájenou sušenkou. Pokud chcete, poprašte kakaem.

Počet porcí: 2

Ovoce zvolte podle sezóny. Mixovat můžete i meruňky nebo jahody. Maliny můžete nahradit i jinými plody dle vlastní volby.

Zelený koktejl

Suroviny

  • 1 malé zelené jablko 
  • 1 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 400 g hroznů
  • 150 g řapíkatého celeru
  • 1 kiwi
  • 1 limetka

 

Pokyny

Vymačkejte šťávu z limetky. Jablko oloupejte, rozkrájejte na malé kousky, vložte do mixéru a dohladka rozmixujte se šťávou z limetky a jednou lžíci proteinového prášku. Omyjte hrozny a celer, kiwi oloupejte, celer a kiwi nakrájejte na malé kousky a vymačkejte z nich šťávu. Vymačkejte šťávu také z hroznů a všechnu ji přidejte k jablečnému pyré. Dobře rozmixujte, nalijte do vysoké sklenice a podávejte.

Počet porcí: 1

Slané croissanty

Suroviny

  • 1 kulatý plát listového těsta 230 g (asi 30 cm)
  • 80 g sýra feta
  • 1 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 1 lžíce nasekaných bylinek (petržel, máta, pažitka, bazalka)
  • 1 lžička papriky
  • 1 žloutek
  • 2 lžičky mléka
  • sezamová semínka

 

Pokyny

Troubu předehřejte na 200 °C. Vyložte jeden plech pečicím papírem. Rozdrobte sýr feta a promíchejte ho v míse s jednou odměrkou proteinového prášku, bylinkami a paprikou. Na pracovní desce rozbalte plát listového těsta. Ostrým nožem rozřežte těsto na 12 kusů ve tvaru klínu. Do středu každého širokého klínu dejte lžičku směsi ze sýru feta. Od širokého okraje začněte rolovat každý klín směrem ke špičce.

Croissanty přeneste na plech. Rozmíchejte žloutek s mlékem a croissanty touto směsí potřete. Posypte sezamovými semínky a pečte asi 20 minut dozlatova. Plech vyjměte z trouby a croissanty podávejte teplé.

Počet porcí: 4 (12 kusů)

Cuketová polévka s lehkým pestem

Suroviny

  • 50 g pórku
  • 300 g cukety
  • 1 malá brambora
  • 2 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 2 lžíce AMWAY Extra panenského olivového oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • sůl

 

Na pesto:

  • 40 g bazalkových lístků
  • 1 lžíce piniových oříšků, další oříšky na ozdobu
  • 1 lžíce strouhaného parmezánu
  • 70 g AMWAY Extra panenského olivového oleje
  • sůl

 

Pokyny

Ohřejte vývar. Bramboru oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostky, pórek nakrájejte najemno. V pánvi s nepřilnavým povrchem vše na oleji několik minut mírně duste. Mezitím omyjte a nastrouhejte cukety, přidejte je do pánve, přidejte proteinový prášek, promíchejte a zalijte horkým vývarem tak, aby zelenina byla ponořená. Za občasného míchání vařte na mírném ohni asi 10 minut.

Omyjte bazalkové lístky a osušte je papírovou utěrkou. Lístky spolu s ostatními surovinami dejte do mixéru a umixujte dohladka. Zbylé piniové oříšky orestujte na pánvi dozlatova.

Polévku rozmixujte ponorným mixérem. Dochuťte a nalijte do dvou talířů. Do každého talíře dejte lžičku pesta, ozdobte orestovanými piniovými oříšky a podávejte.

Počet porcí: 2

Pomerančovo-medová pomazánka

Suroviny

  • 1 velký pomeranč
  • 1 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 20 g světlého medu
  • žervé
  • celozrnný chléb

 

Pokyny

Pomeranč důkladně omyjte, rozdělte na dílky, vypeckujte a spolu s proteinovým práškem a medem dejte do mixéru. Rozmixujte dohladka. Tuto pomazánku rozetřete spolu s žervé na krajíce celozrnného chleba.

Počet porcí: 2 až 4

Pomazánka vydrží v lednici čerstvá až pět dní.

Horký mandlový mléčný koktejl

Suroviny

  • 150 ml kávy
  • 100 ml mandlového mléka
  • 1 nebo 2 lžíce hnědého cukru podle chuti
  • 1 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 1 lžička mleté skořice

 

Pokyny

Mandlové mléko ohřejte. Ve velké sklenici nebo hrnku rozmixujte půl lžičky mleté skořice, jednu lžíci proteinového prášku a jednu nebo dvě lžíce hnědého cukru. Přidejte horkou kávu a horké mandlové mléko. Opatrně promíchejte, poprašte zbylou skořicí a podávejte.

Počet porcí: 1

Jednoduchý malinový koláč

Suroviny

  • 2 vejce
  • 140 g cukru krystal
  • 125 ml malinového jogurtu
  • 70 g kukuřičného nebo arašídového oleje
  • 300 g mouky + trocha mouky na vysypání formy
  • 16 g prášku do pečiva
  • 2 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 125 g čerstvých malin
  • špetka soli
  • lžíce másla na vymazání formy
  • moučkový cukr na posypání

 

Pokyny

Troubu předehřejte na 180 °C. Vymažte dortovou formu o průměru 22 cm máslem a vysypte moukou. Ve velké míse promíchejte mouku, prášek do pečiva, proteinový prášek a sůl. V elektrickém nebo ručním mixéru rozšlehejte vejce s cukrem, až zbělají a zpění. Přidejte jogurt a nadále mixujte, pak stejnoměrným pramínkem přidávejte olej. Přidejte sypké suroviny a zapracujte do těsta. Gumovou stěrkou jemně zapracujte maliny.

Těsto vylijte do formy a pečte asi 40 minut, nebo dokud párátko zabodnuté do středu koláče nezůstane po vyndání suché. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout na dortové mřížce. Vyklopte koláč z formy, poprašte moučkovým cukrem a podávejte.

Počet porcí: 8 až 10

Nemléčný koktejl z müsli

Suroviny

  • 250 ml sójového mléka
  • 2 sušené meruňky
  • 20 g kandovaného zázvoru
  • 40 g müsli dle vlastní volby
  • 1 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein

 

Pokyny

Meruňky a zázvor pokrájejte na malé kousky a spolu s ostatními surovinami vložte do mixéru. Mixujte, dokud není konzistence krémovitá a bez hrudek. Nalijte koktejl do vysoké sklenice a podávejte.

Počet porcí: 1

Sendvič s modrým sýrem, jablkem a celerem

Suroviny

  • 2 housky (kaiserky)
  • 120 g sýra s modrou plísní (Gorgonzola, Rokfór, Stilton)
  • 1 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • mléko nebo jogurt podle potřeby
  • polovina červeného jablka
  • citronová šťáva

 

Pokyny

Sýr s listy celeru a proteinovým práškem vložte do mixéru a dohladka rozmixujte. Pokud je vzniklý krém příliš hustý (záleží na tom, jaký jste zvolili sýr), můžete jej zředit trochou mléka nebo jogurtu.

Housky přepulte, jablko omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Jablko zakapejte citronovou šťávou, aby nezhnědlo, a pak jej osušte. Celer pokrájejte. Sýrový krém namažte na rozpůlené housky, poklaďte plátky jablka, posypte nakrájeným celerem, přikryjte svrchní částí housky a podávejte.

Počet porcí: 2

Vegetariánský sendvič

Suroviny

  • 4 plátky celozrnného chleba
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 3 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 3 lžíce octa
  • 70 g AMWAY Extra panenského olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 1 snítka máty

 

Pokyny

Zeleninu omyjte, cuketu nakrájejte na tenké plátky, červenou papriku zbavte jader a nakrájejte na plátky. Zeleninu opečte na mřížce a dejte stranou.

V malé misce vyšlehejte proteinový prášek s octem, solí a pepřem, potom za stálého míchání pomalu přilívejte olej a míchejte, dokud směs není hladká, krémová a bez hrudek.

Dva plátky chleba položte na prkénko a potřete je polovinou směsi s proteinovým práškem. Poklaďte opečenou zeleninou a ozdobte lístky máty. Zbytek směsi rozetřete na zbylé dva plátky chleba a natřenou částí přiklopte sendviče. Podávejte

Pokud chcete mít sendvič teplý, můžete plátky chleba předem opéct.

Počet porcí: 2

Dip z cizrny a sušených rajčat

Suroviny

  • 200 g scezené konzervované cizrny
  • 40 g sušených rajčat v oleji
  • 40 g vody
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 2 lžíce AMWAY Extra panenského olivového oleje
  • špetka soli
  • nasekaná petržel
  • mrkev, ředkvičky, fenykl, celer k podávání

 

Pokyny

Suroviny kromě petržele dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Dip přelijte do misky a posypte nasekanou petrželí. Podávejte se syrovou zeleninou, případně s chlebem, toasty, celozrnnými krekry.

Počet porcí: 4 až 6

Cibulová polévka s chlebovými krutony

Suroviny

  • 3 cibule (450 g)
  • 4 lžíce AMWAY Extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce výrobku NUTRILITE All Plant Protein
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • sůl a pepř
  • 2 plátky chleba bez kůrky
  • snítka šalvěje
  • strouhaný sýr k podávání

 

Pokyny

Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte dvě lžíce oleje a cibuli několik minut duste. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte na mírném ohni asi 15 minut. Dochuťte solí a pepřem.

V mixéru krátce rozmixujte chléb na větší kousky. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a osmažte kousky chleba s lístky šalvěje dozlatova a do křupava.

Polévku podávejte posypanou kousky chleba se šalvějí, s mletým černým pepřem a nastrouhaným sýrem.

Počet porcí: 2